Uw Groene Vakwinkel Hoogerheide
Winkelwagen
€ 0,000 Product(en)

Graszoden

Wij verkopen ook graszoden in de winkel!

Stap voor stap graszoden leggen

Een nieuw aan te leggen gazon.

Verwijder de oude vegetatie op de toplaag, het beste is als u hierna een grondmonster laat nemen van de grond om te kunnen zien hoe u het beste u grond kunt bemesten voor een goed resultaat. Huur een twee wielige frees of gebruik een spade om de bovenlaag om te spitten, na het spitten kunt u eventueel organische meststoffen toevoegen zoals compost of champignon mest 10L per 1 m2. Dit verkopen wij ook los per m3. Spit hierna alles goed door en rijd dit aan met een tractor of door het zelf aan te trappen, hierna egaliseren met een strak en vlak schaaf. Bemest vervolgens de bovenlaag met DCM Vivifos 5 Kg per 100m2. De beste pH-waarde van de grond is tussen de 5,5 en 6,5.

Bepaal waar u uw gazon wilt hebben. Prik langs de lijnen een paar paaltjes in de grond en span er een touwtje tussen. Bereken het aantal graszoden dat u nodig heeft. Meet de oppervlakte (lengte x breedte). Zoden worden op rollen geleverd. Uitgerold zijn onze graszoden 1,25 meter lang en 40 cm breed. Eén rol is dus 0,5m2.

Hark vlak voor het leggen van de zoden de bovenlaag zo’n 1 à 2 cm los.

Voor uw bodem te verbeteren vlak voor het aanleggen van de graszoden, kunt u het beste DCM Vivimus gazon ( 50-100 liter per 10m2) en DCM Vivifos

( 0,5 kilo per 10m2) combineren en het verspreiden over de bovenlaag, hark dit vervolgens door de bovenlaag. Maak hierna de bodem egaal door met een wals over de bovenlaag te walsen.

Bestel de graszoden op tijd, minimaal 2 dagen van te voren. Als de graszoden binnen zijn moet u deze zoden het liefst binnen 8 uur na het snijden leggen. Maak de grond voordat u de graszoden uitrolt, goed nat. Rol de zoden zo dicht mogelijk tegen elkaar uit. Het mooiste resultaat krijgt u als u de graszoden in half verband legt, u kunt het beste de randen van de graszoden verticaal leggen als omlijning en de midden zoden horizontaal leggen.

Het beste is als u de graszoden goed vast rolt met een wals. Dit is voor dat de ondergrond zo goed contact krijgt met de aarde. U kunt de wals bij ons gratis lenen, u betaald hiervoor alleen €35,- borg.

Onderhoud van de graszoden

Het beste is al u de graszoden vervolgens goed sproeit. De beste hoeveelheid water voor de graszoden is, sproeien totdat de ondergrond onder de graszoden vochtig blijft.

Bemest het gazon regelmatig, u kunt dit het beste doen door verschillende meststoffen te gebruiken.

Januari / Februari

DCM groen-kalk

2,25 kilo per 15m2

Maart / April

DCM gazonmeststof

2,25 kilo per 15m2

Juni / Juli

DCM gazonmeststof

1,5 kilo per 15 m2

September/ Oktober

DCM Najaars-gazonmeststof

0,75 kilo per 15m2